We Promise We are Coming Very Soon!

we are working very hard, stay connected!

Copyright © Avistel Media | Published By Editor

Faceți căutări pe acest blog

Archive

Un produs Blogger.

Etichete

Postări populare

Contact us

Nume

E-mail *

Mesaj *

11/04/2016

Fumatul cauzeaza mutatii genetice

Fumatul unui pachet de tigari pe zi cauzeaza mutatii genetice in celulele pulmonare.
Rezultatele provin dintr-un studiu genetic asupra fumatului, si arată o legătură directă între numărul de țigări fumate într-o viață și numărul de mutații în ADN-ul tumorilor canceroase.

Fumatul unui pachet de tigari pe zi cauzeaza mutatii genetice in celulele pulmonare.

Fumatul unui pachet de țigări pe zi poate provoca 150 modificari daunatoare pentru celulele pulmonare ale fumatorilor in fiecare an, sustin oamenii de știință.

Mutațiile în ADN-ul unei celule sunt cunoscute ca provoaca cancer si ar putea explica de ce fumatorii sunt predispusi la un astfel de risc ridicat de o boala pulmonara.

Dar experții au descoperit o întreagă serie de mutații cauzate de tutun în diverse organe din corpul omenesc.

Pe primul loc se afla plamanii , urmati de vezica urinara, ficatul și gâtul au suferit, de asemenea de pe urma fumatului, si sunt expusi altor forme de cancer.
[ads-post]
Obiceiul Fumatului ucide șase milioane de oameni pe an la nivel Mondial, si tendintele sunt in continua crestere, iar Organizația Mondială a Sănătății estimează mai mult de 1 miliard de decese legate de fumat im acest secol.

Fumatul a fost asociat cu cel putin 17 tipuri de cancer, dar pana acum oamenii de stiinta nu au clari cu privire la cauzele din spatele multora dintre ele.

Studiul realizat de cercetatorii americani au analizat peste 5.000 de tumori, care a comparat cazurile de cancer de la fumatori cu cei de la oameni care nu au fumat niciodata.